Visuele eindcontrole na asbestsanering volgens NEN 2990

Na een asbestsanering is het verplicht om een visuele eindcontrole uit te laten voeren op de locatie van de asbestverwijdering. Tijdens deze controle wordt gekeken of de asbestsanering correct uitgevoerd is en de locatie weer veilig betreden kan worden. De eindcontrole wordt uitgevoerd volgens de NEN 2990 norm. Find Inspecties & Analyses BV beschikt over een team van gecertificeerde inspecteurs die getraind zijn in het detecteren van asbesthoudende materialen en het correct rapporteren van de observaties. Bij Find Inspecties & Analyses BV kunt u terecht voor:

 • Asbestinventarisatie, verwijdering en controle.
 • Visuele eindcontrole conform NEN 2990
 • Gecertificeerde en ervaren inspecteurs

Eindcontrole na asbestsanering

NEN 2990 is de wettelijk vastgestelde norm waarop de eindcontrole na asbestsanering uitgevoerd dient te worden. De controlespecialisten doen een visuele inspectie waarbij gekeken wordt of het werkgebied vrij is van asbestresten. Het eindrapport wordt samengesteld op basis van de visuele eindcontrole, een luchtmonster, een vezeltelling en een stofmeting. Het rapport wordt op locatie gemaakt en geeft bindend advies over de ruimte.

Verandering NEN 2990 norm

In 2017 zijn er wijzigingen aangebracht aan de NEN 2990 norm, onder andere op het gebied van de visuele inspectie, de rapportage en de onderzoeksmethode. Deze veranderingen leiden tot een duidelijker rapport en vermindering van interpretatieverschil tussen de inspecteurs en de wetenschappers in het laboratorium. De ervaren inspecteurs van Find Inspecties & Analyses BV zijn getraind om de eindcontrole na asbestsanering volgens de nieuwste normen uit te voeren zodat u verzekerd bent van een correct en betrouwbaar eindrapport.

Visuele eindcontrole laten uitvoeren

De visuele eindcontrole is onderdeel van de totale asbestsanering die wij uitvoeren bij particulieren en bedrijven. Wanneer wij asbest verwijderen sluiten wij deze werkzaamheid af met een eindcontrole aan de hand van de NEN-normering.

Asbestwerkzaamheden

Find Inspecties & Analyses BV is gespecialiseerd in alle werkzaamheden omtrent het verwijderen van asbest. Zo doen wij bijvoorbeeld:

Als u het vermoeden heeft dat er asbest in uw huis aanwezig is laat u een vrijblijvende inventarisatie doen bij Find Inspecties & Analyses BV.  Onze experts komen bij u langs voor een uitgebreide controle en advies over de vervolgstap.

DOE EEN ASBESTINVENTARISATIE

Contact met Find Inspecties & Analyses BV

Voor vragen over de eindcontrole na asbestverwijdering of andere informatie vult u ons contactformulier in of belt u 0513 653 318. Het is daarnaast ook mogelijk om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

  Uw naam (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  [group Offerte Asbestinventarisatie]

  Offerte asbestinventarisatie

  De kosten van een totale asbestinventarisatie in uw pand zijn afhankelijk van de grootte van het gebouw en het doel van het asbestonderzoek.


  [/group]

  [group overig]

  Overig onderwerp (verplicht)

  [/group]


  captcha

  Uw bericht

  We wijzen u op onze Privacy- en cookieverklaring.